PODJELA BODOVA NA “SOLILIMA”: FK IGALO 1929 – FK PODGORICA 2:2 (0:1)

Fudbaleri Igala 1929 odigrali su neriješeno u susretu 1. kola 2.CFL protiv ekipe Podgorice rezultatom 2:2.

U prvom poluvremenu, ekipa Podgorice pokazala je više od ekipe Igala 1929 što je i rezultiralo vođstvom gostujućeg tima.

Već u 6. minutu izabranici Igora Lukovca su mogli do vođstva, ali je sjajni Radoš Dubljević bravurozno odbranio jedanaesterac nekadašnjem igraču Igala 1929, Vojinu Jekniću.

U 38. minutu ekipa Podgorice dolazi do vođstva, a nakon dobro izvedenog udarca Petra Prelevića najviši u skoku bio je Vojin Jeknić.

Igaljani su od 67. minuta ostali sa igračem manje pošto je prethodno isključen Lazar Žižić nakon drugog žutog kartona.

Gostujuća ekipa stigla je i do drugog pogodka u 68. minutu, a gol je postigao takođe nekadašnji član Igala 1929, Luka Bulatović.

Nakon 0:2 za goste, Igaljani se nisu predavali, već su, iako sa igračem manje u polju, napadali i zasluženo stigli do boda, a na kraju zamalo i do sva tri boda.

Želja, volja i karakter “plavo-bijelog” tima urodila je plodom, a u 77. minutu borbeni napadač Faver Ramirez osujetio je grešku golmana gostiju, Filipa Domazetovića i efektno pogodio u prvi ugao.

U 84. minutu Igaljani dolaze do zasluženog izjednačenja, a na sjajno nabačenu loptu “rezerviste” Jovana Milića, pravovremeno je reagovao iskusni vezista Aldin Adžović koji je prvo “lažnjakom” izbacio dvojicu defanzivaca gostiju, a potom efektno šutirao u drugi ugao i savladao nemoćnog golmana gostiju, Filipa Domazetovića.

U 95. minutu Igaljani su mogli i do totalnog preokreta. Sjajno je šutirao vezista Jovan Popović koji je pogodio stativu, a nakon odbijene lopte i u velikoj gužvi u kaznenom prostoru gostiju oboren je “rezervista” Jovan Milić, dok je glavni arbitar susreta, Lazar Čađenović samo odmahnuo rukom što je izazvalo veliko negodovanje velikog broja domaće publike.

Sve u svemu, teška i zahtjevna utakmica izabranika Marka Šćepanovića koje u narednom 2. kolu 2.CFL očekuje novi izazov, a ovoga puta Igaljani će gostovati na stadionu “Bandžovo brdo”, a protivnik je ekipa Ibra iz Rožaja.

11 Augusta, 2024

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *