PODJELA BODOVA NA DG ARENI: FK PODGORICA – FK IGALO 1929 1:1 (1:0)

Fudbaleri Igala 1929 remizirali su u susretu 10. kola 2.CFL protiv ekipe Podgorice rezultatom 1:1.

Na gostovanju na “DG Areni”, Igaljani su bili bolji protivnik, nadomjestili prednost domaćina, ali i u 67. minutu umalo preokrenuli da je glavni arbitar Miloš Savović priznao čist pogodak veziste Jovana Popovića.

Već u 9. minutu domaćin dolazi do vođstva iz nepostojećeg jedanaesterca. Kapiten Agustin Kordoba je u duelu sa Ryo Omorijem prvi stigao do lopte u kaznenom prostoru, Omori je u tom duelu pao, a glavni arbitar Miloš Savović svirao na bijelu tačku što je izazvalo veliko negodovanje malobrojne publike na “DG Areni”. Siguran sa bijele tačke bio je Vojin Jeknić.

Samo par minuta kasnije, Igaljani iz sjajne akcije preko Jasmina Muhovića pokušavaju da dođu do pogodka, lopta u kaznenom prostoru pogađa štopera Batrovića, a glavni arbitar Miloš Savović reaguje da se igra nastavi.

U 50. minutu Igaljani dolaze do zasluženog izjednačenja, a svoj četvrti u dresu Igala 1929 postiže vezista Jovan Popović.

Samo par minuta kasnije, Igaljani iz odličnog prekida umalo da dođu do potpunog preokreta. Slobodan udarac odlično je izveo lijevi bek, Vuk Matejić, a čuvar mreže domaćih, Petar Bobičić krajnjim naporom izbacuje loptu u korner.

Ono zbog čega smo i reagovali saopštenjem za javnost je to da je naš tim postigao regularan pogodak u 67. minutu. Nakon odlične akcije Igala 1929, vezista Jovan Popović je “opalio” po lopti, lopta je od prečke prešla gol liniju, a glavni arbitar Miloš Savović uz ne tako dugu konsultaciju sa pomoćnikom, Danilom Bubanjom nije priznao čist pogodak.

Nova šansa za Igaljane viđena je u 71. minutu kada je Radule Krulanović odlično pronašao napadača Favera Ramireza, koji je snažno šutirao i pogodio prečku.

U 76. minutu domaćin je mogao do pogodka, a udarac napadača, Mitra Radivojevića bravuroznom intervencijom brani čuvar mreže Igala 1929, Radoš Dubljević.

U narednom 11.kolu, koje je na programu u nedjelju, izabranici Marka Šćepanovića dočekaće na “Solilima” ekipu Ibra iz Rožaja.

4 Oktobra, 2024

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *