PORAZ IGALJANA U DERBIJU KOLA: FK BOKELJ (KOTOR) – FK IGALO 1929 2:1 (1:0)

Fudbaleri Igala 1929 poraženi su u derbiju 5. kola 2.CFL od ekipe Bokelja iz Kotora rezultatom 2:1.

U zanimljivoj i neizvjesnoj utakmici do samog kraja, Igaljani su poraženi od ekipe Bokelja iz Kotora rezultatom 2:1, a po svemu viđenom stiče se utisak da su Kotorani uz dozu velike sreće stigli do pobjede na utakmici koja je objektivno trebala da se završi neriješenom ishodom.

Već u 7. minutu velika šansa za Igaljane, a priliku da se upiše u strijelce imao je napadač Stefan Čobeljić, ali njegov udarac glavom sa gol linije otklanja defanzivac domaćih, Nikola Vukotić.

Sumnjiva situacija desila se u 19. minutu kada je napadač Andrija Vujičić stvorio sebi prostor za napad prema golu domaćih, a defanzivac Nikola Vukotić igrao rukom što je glavni arbitar susreta Predrag Radovanović okarakterisao negativno i rekao da se igra nastavi.

U 33. minutu Kotorani dolaze do vođstva, a strijelac je napadač Dragan Mirković.

Samo minut kasnije, nakon odlične akcije Igaljani su mogli da dođu do izjednačenja, ali odlični vezista Miloš Đurđević snažnim udarcem pogađa stativu.

U drugom poluvremenu Igaljani su pokušavali da pronađu adekvatna rješenja kako da ugroze gol domaći, što je u 55. minutu urodilo plodom kada je snažnim udarcem krilni napadač Marko Stanković pogodio za zasluženo poravnanje.

U 83. minutu Igaljani su mogli do potpunog preokreta, ali udarac veziste Miloša Đurđevića završava tik pored lijeve stative Spasojevićevog gola.

U 85. minutu Kotorani dolaze do novog vođstva, a strijelac je bio Baba Musah Alhassan.

U nadoknadi vremena Igaljani su imali dvije stopostotne šanse za novo izjednačenje.

Prvo je lijevi bek Nemanja Petrović snažno šutirao, a sa gol linije vezista Fatih Muković otklonio opasnost, a potom i kapiten Drago Bumbar, međutim Kotorani su se odbranili.

Igaljane u narednom vanrednom 6. kolu 2.CFL očekuje novi izazov, a protivnik je ekipa Grblja iz Radanovića.

11 rujna, 2023

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)