PEROVIĆ “UTIŠAO” DONJU GORICU: FK PODGORICA – FK IGALO 1929 0:1 (0:0)

Fudbaleri Igala 1929 savladali su u susretu 29. kola 2.CFL ekipu Podgorice minimalnim rezultatom 0:1.

Pred oko 100 gledalaca, Igaljani su u potpunosti minimalno, ali sasvim zasluženo slavili na gostovanju i time ostvarili jako važna tri boda.

U prvom poluvremenu igralo se oštro, a prvu priliku u 13. minutu propustio je napadač Siniša Stanisavić kada je njegov udarac glavom završio iznad Petrovićevog gola, prethodno je sjajno uputio centaršut vezista Jovan Popović.

Nova prilika viđena je u 31. minutu kada je brzonogi Boško Dujović ušao u kazneni prostor, ali njegov udarac u poslednjem trenutku blokira štoper domaćih, Nemanja Božović.

U drugom poluvremenu, Igaljani su krenuli još ofanzivnije, a taktika šefa stručnog štaba, Marka Šćepanovića urodila je plodom.

Sjajni argentinski duo Cordoba-More uz iskusnog Jovana Popovića su bili na visini zadatka, odbrana je funkcionisala besprekorno, dok je napad vrijebao i dočekao svoju šansu u 67. minutu susreta.

U 57. minutu domaćin je mogao do vođstva preko Balše Mrvaljevića, ali njegov udarac završava tik pored lijeve stative Kolićevog gola.

U 67. minutu Igaljani zasluženo dolaze do vođstva, a strijelac je bio “rezervista” Miloš Perović koji se polako, ali sigurno vraća u svoju prepoznatljivu formu, a nakon duže pauze zbog povrede.

Nova šansa za Igaljane viđena je u 76. minutu kada je sjajni vezista Ivan Alejandro More “spojio” sa golom Miloša Perovića, ali u poslednjem trenutku interveniše “rezervista” domaćih, Đorđe Jovičić.

U 89. minutu domaći su preko Balše Mrvaljevića pogodili prečku, da bi samo minut kasnije Igaljani imali šansu kada je odlično centrirao neumorni desni bek, Nihad Balić, a “rezervista” Miloš Perović slabo primio loptu u akciji koja je mnogo obećavala.

Sve u svemu, zaslužena pobjeda izabranika Marka Šćepanovića koje u narednom kolu očekuje novi izazov, a gost na “Solilima” u 30. kolu biće ekipa Koma iz Podgorice.

14 travnja, 2024

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)