“ZLATIBOR KUP 2024”: ZLATNI PEHAR ZA SJAJNU GENERACIJU FK IGALA 1929, GRBIĆ: OVO JE BUDUĆNOST KLUBA

U proteklih četiri dana, selekcija petlića Igala 1929 učestovala je na međunarodnom fudbalskom turniru “Zlatibor Kup 2024”.

Selekcija petlića koju je zbog privatnih obaveza trenerskog dvojca Vujačić-Koprivica vodio Miloš Grbić sjajno je odigrala turnir i po svemu viđenom zasluženo osvojila zlatno odličje.

U grupnoj fazi talentovana generacija petlića je savladala Crvenu Zvezdu iz Užica rezultatom 3:0, minimalno je savladana ekipa Metalca iz Gornjeg Milanovca 1:0, dok je jedini poraz naš tim doživio od ekipe Sevojna rezultatom 0:3.

U osmini finala naši mladi “matadori” su imali sjajan meč protiv ekipe New Stars-a iz Skoplja, a krajnji rezultat je bio 4:0.

Četvrtfinale je donio duel između naše selekcije i ekipe Loznice, a ponovo su naši Igaljani pobijedili ubjedljivim rezultatom 4:0.

U polufinalu, Igaljani su imali za protivnika ekipu Porta, a sjajnom igrom su uspjeli da pobijede rezultatom 2:0.

U finalnom meču postignuto je čak sedam pogodaka, a Igaljani su ponovo dominirali i savladali ekipu Višegrada rezultatom 5:2.

Dominacija, dobar rad i upornost donijeli su veliko slavlje u taboru Igaljana, a zlatno odličje i osmijeh u licima naše sjajne generacije je dovoljan pokazatelj da je omladinska škola Fudbalskog kluba Igalo 1929 jedna od najjačih u Crnoj Gori.

Trener Miloš Grbić ističe da je presrećan za osvojen turnir, ali i to da je medalja dobila na jako važnom značaju.

-Prije svega čestitam igračima na osvojenom turniru. Ova generacija je pokazala da ima svijetlu budućnost i siguran sam da će kroz dobar rad još više napredovati. Pored igrača najveće zasluge idu trenerima Mihailu Vujačiću i Mijodragu Koprivici koji zbog privatnih obaveza nisu mogli da budu prisutni na turniru. Srećan sam što smo našem gradu i klubu donijeli još jedan pehar. Svi treba da budu ponosni na ovaj rezultat jer moram da kažem da smo iza sebe ostavili sjajne ekipe poput Budućnosti iz Podgorice, Borca iz Čačka, Loznice i Metalca iz Gornjeg Milanovca – ističe Grbić.

2 svibnja, 2024

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)