ČOBELJIĆ RIJEŠIO PITANJE POBJEDNIKA: FK ISKRA (DANILOVGRAD) – FK IGALO 1929 0:1 (0:0)

Fudbaleri Igala 1929 savladali su u susretu 1. kola 2.CFL ekipu Iskre iz Danilovgrada rezultatom 0:1.

Pred punim tribinama, Igaljani su u potpunosti zasluženo slavili protiv prošlogodišnjeg prvoligaša, ekipe Iskre iz Danilovgrada.

Samo što se krenulo sa centra, veliku šansu za vođstvo Igaljana propustio je vezista Agustin Cordoba, ali rezultat je ostao nepromijenjen.

U 13. minutu igre teren je morao napustiti Amoros Nshimirimana koji je zadobio povredu udarcem lakta od strane Vlada Gajića u predjelu lica bez kontakta sa loptom, ali to za glavnog arbitra Vasilija Ljumovića kao i za ostale pomoćnike nije okarakterisan kao faul, već je igra nastavljena.

Nshimirimana je nakon utakmice zajedno za predstavnicima kluba sproveden u bolnicu Nikšić gdje je ustanovljeno da mora na operaciju.

U 19. minutu šansa za domaći sastav, ali udarac Petra Tadića iskosa sa desne strane brani čuvar mreže Igala 1929, Šaban Kolić.

U 76.minutu Igaljani su mogli doći do vođstva, ali udarac Milovana Ilića završava tik iznad prečke Marovićevog gola.

Borbenost, volja, želja i pobjednički duh krunisana je u 89.minutu.

Lijevi bek, Nemanja Petrović odlično je izveo aut, napadač Andrija Vujičić nadskočio kapitena Miloša Kalezića, a na pravom mjestu našao se “rezervista” Stefan Čobeljić koji je glavom “matirao” nemoćnog golmana domaćih, Iva Marovića.

Sve u svemu, zaslužena pobjeda izabranika Petra Gušića koje u narednom kolu očekuje novi izazov, a gost na “Solilima” u 2. kolu biće ekipa Podgorice.

13 kolovoza, 2023

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)