IN MEMORIAM: AKSENTIJE – BATO PEJANOVIĆ

Čudna je bila karijera odnosno golmanski put mladića rođenog 1938. godine, koji je u sezoni 1955/56 počeo da traži svoje mjesto među stativama u dresu Igala 1929.

Kao omladinci Bato i ostali fudbaleri Igala 1929 bili su u grupi sa Lovćenom, Radničkim iz Nikšića i Budućnosti iz tadašnjeg Titograda. Tada nije bilo nekih značajnih rezultata mada se svi tadašnji akteri sjećaju osvajanja Kupa Boke, kada je na domaćem terenu u Igalu pobijeđen Garnižon Prevlaka sa jakim sastavom koji su činili fudbaleri vojnici sa prostora bivše zemlje služeći JNA u ovoj sredini. 

To je, kako je u decembru 2019. godine svjedočio Bato, bilo vrijeme kada se FK Igalo 1929 takmičilo u Južnoj regiji, zajedno sa Iskrom iz Danilovgrada, Javorkom iz Nikšića, Zorom iz Spuža, Mornarom iz Bara.

Godinu prije prestanka rada, FK Igalo 1929 se takmičilo u Južnoj regiji, a nosioci igre bili su: Jovo Gego Tabaković, Stanko Kuhar, Mustafa Garo Avdić, Špiro Vuković, Miro i Momo Vlaović, Nušo Zejnilagić, Stevo Malovrazić i drugi. 

Mnogi od njih, starijih fudbalera kojih je nažalost sve manje, pričali su i na akademiji fudbalskog kluba Igalo 1929 prije tri godine o Batovim bravuzornim odbranama.

U svojoj priči o fudbalskom klubu Igalo 1929, Bato je rekao da mu je uzor bio slavni Milutin Šoškić koji je samo koji dan prije Bata otišao u vječnost. 

Poslije tada rasformiranog Igala 1929, Bato Pejanović se našao kratko u Sutjesci iz Nikšića, a onda je napustio fudbal, ali je Igalo ostalo u njegovom srcu sve do juče kada je ono stalo.

Aksentije Bato Pejanović biće sahranjen sjutra na groblju u Igalu.

Uprava kluba, stručni štab, igrači i svi zaposleni u klubu izražavaju najdublje saučešće porodici. 

NEK MU JE VJEČNA SLAVA I HVALA!

2 rujna, 2022

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)