MEĐUNARODNI TURNIR “SARAJEVO CUP 2023”: KVALITETNO IZDANJE MLAĐIH KATEGORIJA FUDBALSKOG KLUBA IGALO 1929

Prethodnih dana selekcije Fudbalskog kluba Igalo 1929 bile su dio izuzetno jakog međunarodnog turnira koji nosi naziv “Sarajevo Cup 2023”.

Turnir koji je bio pod organizacijom akademije “Siti” iz Sarajeva u svim segmentima je opravdao ulogu domaćina, a naši mladi “matadori” su se pokazali u kvalitetnom izdanju prije svega svojim ponašanjem, a onda i kvalitetnim mečevima gdje naš klub može biti zadovoljan prikazanim na jakom turniru.

Kada su u pitanju rezultati, generacija petlića rođenih 2010 i mlađi ostvarila je dobar učinak.

Generacija 2010 i mlađi sasvim zasluženo je stigla do četvrtfinala, ali naši mališani poraženi su u četvrtfinalu protiv kvalitetnog rivala, ekipe Sarajeva rezultatom 4:0.

Generacija 2011 i mlađi odigrala je četiri susreta gdje je ostvarila jednu pobjedu, jedan neriješen ishod i dva poraza.

Generacija 2012 i mlađi odigrala je takođe četiri susreta i ostvarila tri pobjede i jedan poraz, ali za prolazak u nokaut fazu odlučivala je gol razlika pa su se naši ipak morali zadovoljiti trećim mjestom u grupi.

Selekcija pionira odigrala je tri prijateljske kvalitetne utakmice i to protiv ekipa Željezničara gdje je naš tim poražen rezultatom 2:0, u drugom susretu ostvarena je pobjeda protiv ekipe Famosa iz Hrasnice rezultatom 3:2, dok u trećem susretu naš tim je odigrao neriješeno protiv šampiona Kantona Sarajevo, ekipe Batona iz Sarajeva rezultatom 2:2.

U toku turnira naše momke kao i stručni štab: Mila Đurkovića, Miloša Grbića i Mijodraga Koprivicu posjetio je sekretar kluba, Zoran Njegovac koji je momcima poželio puno sreće.

Sve u svemu, odlična predstava gdje su naše mlade snage i okosnica kluba stekli nova poznanstva, a klub će se u narednom periodu potruditi da što više bude ovakvih manifestacija, kao i organizovanje sličnog turnira.

14 lipnja, 2023

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)