USKORO NOVI MODERAN FUDBALSKI STADION, SPAIĆ: ZAHVALNOST OPŠTINI HERCEG NOVI I FUDBALSKOM SAVEZU CRNE GORE

Građevinski radovi na rekonstrukciji i sanaciji pomoćnog terena Fudbalskog kluba Igalo 1929 završeni su mjesec dana prije isteka roka, a postavljanje trave visokog kvaliteta i sa sertifikatom UEFE biće gotovo za desetak dana.

Prema riječima člana Upravnog odbora FK Igalo 1929, g-dina Vida Spaića radovi na pomoćnom terenu se odvijaju i više nego zadovoljavajućom dinamikom.

-Radovi se odvijaju i više nego zadovoljavajućom dinamikom, te će po njihovom završetku Herceg Novi imati jedan od najboljih pomoćnih terena u Crnoj Gori – ističe Spaić.

Spaić je podsjetio da je sporazumom između Opštine Herceg Novi i Fudbalskog saveza Crne Gore definisano da lokalna samouprava uradi građevinske radove, a FSCG sistem za navodnjavanja i postavljanje moderne vještačke podloge.

-U toku je postavljanje moderne vještačke podloge na pomoćnom terenu i očekujemo da posao bude kompletiran za desetak dana. Postavljen je i sistem za navodnjavanje, a nakon završetka postavljanja vještačke podloge očekujemo dopremanje 240 tona kvarcnog pijeska koji ide na podlogu i 120 tona gume granulata i tada će biti u potpunosti završen posao. Biće postavljeni i golovi, kao i klupe za rezervne igrače – kazao je Spaić i istakao da će radnici Komunalno-Stambenog preduzeća u narednom periodu postaviti novu ogradu oko terena.

Takođe, rukovodstvo FK Igalo 1929, u saradnji sa Opštinom Herceg Novi, pregovara sa FSCG u vezi nabavke i postavljanja reflektora na pomoćnom terenu. Spaić je naglasio da je, nakon razgovora sa izvođačem radova, uvjeren da će ovo biti jedan od najboljih pomoćnih fudbalskih terena u Crnoj Gori.

-Realizacija ovog projekta će dosta poboljšati uslove rada za svu djecu Herceg Novog. Za razvoj sportskog turizma ovo je velika stavka i mislim da u narednom periodu treba da bude još ovakvih terena kako bismo ih iskoristili za održavanje priprema, posebno tokom zimskih mjeseci kada je u našem podneblju klima najidealnija za sportske pripreme. Antalija na primjer ulaže milijarde evra kako bi poboljšala uslove za razvoj sportskog turizma, a mi imamo klimu koja je Bogom dana i to trebamo da iskoristimo – zaključio je Spaić.

Podsjećanja radi, cilj rukovodstva FK Igalo 1929 je plasman u Telekom 1.CFL, a nadamo se da će se to postići uz dodatna ulaganja i bolje uslove, rad i malo sportske sreće.

ZA NAŠU DJECU, ZA NAŠE IGALO!

31 srpnja, 2023

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)