46. “MIMOZA KUP”: NA OTVARANJU IGALO 1929 I BERANE

U organizaciji Fudbalskog kluba Igalo 1929 od 07.02. do 14.02.2024. godine na rekonstruisanom pomoćnom stadionu “Solila” u Igalu biće održan 46. Međunarodni fudbalski turnir “Mimoza Kup”.

Na turniru koji je međunarodnog karaktera učestvuju: Fudbalski klub Berane, Fudbalski klub Zlatibor iz Čajetine, Fudbalski klub Arsenal iz Tivta, Fudbalski klub Leotar iz Trebinja, Fudbalski klub Internacional iz Podgorice i domaćin Fudbalski klub Igalo 1929 saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare koja je održana u hotelu “Play” u Igalu.

Prema riječima člana UO FK Igala 1929, g-dina Vida Spaića, na otvaranju turnira i rekonstruisanog pomoćnog terena biće prisutni predstavnici lokalne samouprave i Fudbalskog Saveza Crne Gore.

-Turnir je ove godine na radost svih ljubitelja fudbala obogaćen sa šest ekipa. Otvaranje je zakazano za sjutra sa početkom u 11 časova, a uvodna utakmica između našeg kluba i Fudbalskog kluba Berane u 12 časova. Finale će biti odigrano 14. februara u 13 časova – istakao je Spaić i pozvao sve Novljane da prisustvuju turniru.

U ime Opštine Herceg Novi, g-din Đorđe Arnaut je pozvao sve ljubitelje sporta, posebno fudbala da dođu i isprate ovu manifestaciju i uživaju u lijepom fudbalu u narednih sedam dana.

-Sekretarijat za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju daje puni doprinos ovakvim i sličnim sportskim manifestacijama. Tako će biti i u budućnosti – ističe Arnaut.

Spaić se osvrnuo i na otvaranje rekonstruisanog terena na “Solilima” i zahvalio predstavnicima lokalne samouprave i Fudbalskog saveza Crne Gore koji su doprinijeli da pomoćni teren bude zvanično otvoren sjutra.

-Rekonstrukcija pomoćnog terena definisana je sporazumom između Fudbalskog saveza Crne Gore i Opštine Herceg Novi. Lokalna samouprava uradila je pripremne građevinske radove u iznosu oko 130 000 eura, a potom je Fudbalski savez Crne Gore raspisao tender za postavljanje vještačke podloge koja je po mojim informacijama iznosila preko 200 000 eura. Tako da je od 330 000 do 350 000 eura koštala rekonstrukcija pomoćnog terena i postavljanja vještačke podloge – ističe Spaić.

Opština je uradila i zaštitnu ogradu oko terena, a postavljeno je šest reflektora i ta investicija koštala je 160 000 eura.

-Na pomoćnom terenu biće postavljene montažne tribine koje će biti nabavljene u saradnji sa Fudbalskim Savezom Crne Gore. Biće postavljene između glavnog i pomoćnog terena, s tim da će jedan dio gledati na pomoćni, a drugi dio na glavni teren – zaključuje Spaić.

Ekipe na turniru su podjeljene u dvije grupe, a raspored odigravanja utakmica je slijedeći:

07.02. FK Igalo 1929 – FK Berane

08.02. FK Arsenal (Tivat) – FK Leotar (Trebinje)

09.02. FK Berane – FK Zlatibor (Čajetina)

10.02. FK Internacional (Podgorica) – FK Leotar (Trebinje)

11.02. FK Igalo – FK Zlatibor (Čajetina)

12.02. FK Arsenal Tivat – FK Leotar (Trebinje)

Svi susreti po grupama igraju se sa početkom u 12 časova. Polufinalni mečevi zakazani su za 13. februar, dok je finale na programu 14. februara. Svečano otvaranje 46. Međunarodnog fudbalskog turnira “Mimoza Kup” kao i otvaranje rekonstruisanog pomoćnog terena na programu je sjutra sa početkom u 11 časova na “Solilima”.

6 veljače, 2024

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)