SVEČANO OTVOREN REKONSTRUISANI POMOĆNI TEREN STADIONA “SOLILA”, KATIĆ: NAJZNAČAJNIJA INVESTICIJA U FUDBALSKOJ INFRASTRUKTURI U HERCEG NOVOM

Rekonstruisani pomoćni teren stadiona “Solila” na kome su započete utakmice 46. Međunarodnog fudbalskog turnira “Mimoza Kup”, a u organizaciji Fudbalskog kluba Igalo 1929 svečano je i otvoren. 

Pomoćni teren rekonstruisan je u saradnji između Opštine Herceg Novi, Fudbalskog Saveza Crne Gore i Fudbalskog kluba Igalo 1929. 

Predsjednik Opštine Herceg Novi, g-din Stevan Katić istakao je da je zadovoljstvo biti na uređenom i potpuno rekonstruisanom pomoćnom terenu hercegnovskog drugoligaša sa “Solila”.

– Posao nije bio lak, ali je završen zahvaljujući trudu Uprave Fudbalskog kluba Igalo 1929 i zajedničkim snagama Fudbalskog Saveza Crne Gore i Opštine Herceg Novi. Tokom rekonstrukcije terena uloženo je preko pola miliona eura i sa sigurnošću možemo reći da je riječ o najznačajnijoj investiciji u fudbalsku infrastrukturu u Herceg Novom unazad više decenija – ističe Katić. 

Katić dodaje da je ovakav projekat svijetli primjer saradnje lokalnog i nacionalnog nivoa. 

-Benefite će osjetiti domaće ekipe, ali i svi koji budu dolazili na pripreme u Herceg Novi. Na taj način stvorili smo preduslove da snažnije razvijamo i sportski turizam, što grad olimpijaca i Evropski grad sporta zaslužuje. Fudbal se na Solilima igra skoro 100 godina. Duga tradicija znači i da su ovdje ponikle brojne generacije igrača, a neki od njih su, u mlađim selekcijama, obukli i dres reprezentacije. Zbog toga je veoma važno što sada imaju bolje riješenu drenažu terena, kvalitetniju podlogu, sistem za navodnjavanje i reflektore za noćne treninge. Nadam se da smo zajednički doprinijeli stvaranju boljih uslova za rad, a to je osnov za dalji razvoj kluba i motivaciju djece i mladih da se uključe u sportske aktivnosti – zaključio je Katić.

Potpredsjednik Fudbalskog Saveza Crne Gore, g-din Mojaš Radonjić kazao je da su rekonstrukcijom terena trenerima i igračima omogućeni bolji uslovi  rada u svim kategorijama.

-Svima nama je poznato da ovaj rekonstruisani teren ima negativnu istoriju. Nakon što je napravljen trajao je tri godine, a nevremena i poplave koje su zadesile ovaj kraj, teren su devastirale. Prošle godine na inicijativu kluba i predsjednika Opštine Herceg Novi, a zajedno sa Fudbalskim Savezom Crne Gore zaključili smo da postojeći teren probamo da rekonstruišemo, pod uslovom da Opština Herceg Novi odradi projekat. Zajedno smo ušli u investiciju i danas ga svečano otvaramo. Fudbalskom klubu Igalo 1929 želim što više djece na treninzima i da na ovom terenu ne bude povreda – istakao je Radonjić.

Svaki korak se koristi prilika da se stvore što bolji uslovi za rad sportista jer su oni najbolji ambasadori našeg grada, smatra Sekretar sekretarijata za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju, g-din Mitar Kisjelica.

-Priveden je kraju još jedan projekat od vitalnog značaja za sport u našem gradu. Time smo dodali još jedan dio slagalice koji je potreban da bi Herceg Novi ostao grad sporta. Imamo značajna sredstva izdvojena za sport i koristimo svaku priliku da stvorimo bolje uslove sportistima – istakao je Kisjelica.

Član Upravnog odbora Fudbalskog kluba Igalo 1929, g-din Vido Spaić podsjetio je na bogatu tradiciju kluba i poželio mu bolje rezultate u narednom periodu.

-Ovo je jedan savremeni pomoćni teren sa vještačkom travnatom podlogom, urađenim po svim UEFA standardima, kompletiran sa reflektorima koji se postavljaju na pomoćnim fudbalskim terenima u najboljim evropskim klubovima, što predstavlja dodatni podsticaj – istakao je Spaić i zahvalio se Fudbalskom Savezu Crne Gore i Opštini Herceg Novi što su prepoznali važnost projekta za klub, grad i tako dali nemjerljiv doprinos poboljšanju razvoja sportske infrastrukture.

7 veljače, 2024

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)