CILJ OSTVAREN, PLAN ZA NAREDNU SEZONU – TELEKOM 1.CFL

Rukovodstvo Fudbalskog kluba Igalo 1929, stručni štab kao i fudbalere juče su posjetili predstavnici javnog servisa Radio Televizije Crne Gore na čelu sa istaknutim sportskim novinarom, Željkom Šoćem.

Uvodnu riječ imao je predsjednik UO kluba, Zoran Krivokapić koji je dao kratku hronologiju učinjenog u ovoj godini kao i da je na samom početku cilj kluba bio ulazak u viši rang, ali je nakon oduzimanja sedam bodova i istupanjem OFK Nikšića gdje je naš klub oštećen, etiketiran i doveden u poziciju da se bori za opstanak umjesto za baraž i popunu Telekom 1.CFL kakav je i bio cilj na samom početku sezone kao i to da je ekipa bila projektovana za plasman u viši rang takmičenja.

Takođe, predsjednik UO kluba je za našu prezentaciju istakao da je Upravni odbor kluba od drugog dijela sezone upotpunjen sa našim prijateljem i hercegnovskim preduzetnikom, Neđeljkom Markovićem koji je uz Vida Spaića i ostale članove UO kluba dao nemjerljiv doprinos ka ostvarivanju ciljeva kluba.

Nakon predsjednika, obratio se i trener pionirske selekcije, Miloš Grbić koji je dao kratku retrospektivu urađenog u prethodnom periodu i istakao da je zadovoljan dosadašnjim radom mladih kategorija kao i da se nada da će rekonstrukcijom pomoćnog terena biti dodatan motiv za rad stručnom kadru, a najviše mlađim kategorijama koji će raditi na novoj i modernoj podlozi koja će biti urađena po UEFA standardima.

Svakako, moramo pomenuti i ostale trenere koji su takođe zaslužni za rad sa mlađim kategorijama: Nemanja Ćorović, Milo Đurković, Srđan Mandić, Mijodrag Koprivica i Vojin Miljanić.

Nakon uvodnih izlaganja, obratio se i šef stručnog štaba seniorske selekcije, Petar Gušić koji je istakao da je i pored oduzetih sedam bodova u drugom dijelu sezone veliki uspjeh kluba da će se od naredne godine ponovo igrati drugoligaški fudbal i zaključio da je ovo plod dobrog rada stručnog štaba koje on predvodi zajedno sa trenerom Mihailom Vujačićem, trenerom golmana Lazarom Mićunovićem i fizioterapeutom Mehom Muratovićem, a najviše igrača koji su dali veliki doprinos u ostvarivanju zadatih ciljeva kluba.

Nakon Gušića, obratili su se i štoper Drago Bumbar i iskusni napadač Balša Radović koji su istakli da je opstanak ostvaren potpuno zasluženo i iskazali veliku kolegijalnost u timu i da klub diše kao jedan.

Podsjećanja radi, seniorskom timu preostaje još jedno kolo i to primorski derbi u Kotoru, protiv ekipe Bokelja, a nakon toga kako ističu Upravni odbor će sjesti i razmotriti sve o narednoj sezoni koja će po svemu sudeći biti zasnovana ka prvoligaškim snovima kao i o formiranju omladinske selekcije i jačanju stručnog kadra.

23 svibnja, 2023

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)