ENERGIJOM, ZALAGANJEM I VELIKIM RADOM DO ISTORIJE: PIONIRI FK IGALA 1929 NOVI ČLAN PRVE LIGE CRNE GORE

Da je teško, ali dostižno ostvariti uspjeh, pogotovo istorijski, pokazali su naši pioniri koji su svom klubu dali najljepši poklon u njegovoj 95-godišnjoj tradiciji – Fudbalski klub Igalo 1929 novi član Prve lige Crne Gore za pionire.

Sjajna sezona naši mladih “matadora” i skor od 15 pobjeda uz postignutih čak 85 pogodaka dovoljno govori da se marljivo i predano radilo svakodnevno kako bi naš klub ostvario zacrtani cilj za ovu sezonu.

S’ druge strane, sjajni trenerski tandem Miloš Grbić i Milo Đurković su zajedno sa ostalim kolegama uspjeli da ostvare i uspjeh na međunarodnoj sceni osvojivši turnir na Zlatiboru kao i sjajno prikazivanje ekipe Igala 1929 na turniru u Sarajevu.

Baraž susreti donijeli su dueli između ekipe Igala 1929, Ibra iz Rožaja i Sutjeske Meridianbet iz Nikšića.

U prvom duelu između ekipa Ibra iz Rožaja i ekipa Igala 1929, sjajni Novljani uspjeli su na teškom gostovanju da ostvare pobjedu (1:2) i time napravili veliki korak ka ostvarenju istorijskog uspjeha kluba.

U drugom susretu, pred gotovo punim tribinama rekonstruisanog pomoćnog terena na “Solilima”, Igaljani su dočekali ekipu Sutjeske Meridianbet iz Nikšića, ali navedena utakmice nije odigrana zbog nedolaska zvaničnog predstavnika gostujuće ekipe, pa je utakmica okončana službenim rezultatom 3:0 u korist Igaljana.

Poslednji meč između Sutjeske Meridianbet i ekipe Ibra iz Rožaja završen je ubjedljivim rezultatom 4:0 u korist Nikšićana, pa je uz ekipu Igala 1929 novi član Prve lige Crne Gore i ekipa Sutjeske Meridianbet iz Nikšića.

U ime UO Fudbalskog kluba Igalo 1929 najsrdačnije čestitke upućujemo našoj sjajnoj generaciji pionira na ostvarenom istorijskom plasmanu u Prvu ligu Crne Gore kao i našim trenerima koji su sjajno odradili posao tokom čitave godine i svom gradu i klubu donijeli najljepši poklon u danima kada je naš grad postao “Evropski grad sporta” za 2024. godinu.

2 lipnja, 2024

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)